Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

5x tips om te besparen op de maandelijkse kosten

De hypotheek, zorgverzekering, autoverzekering, internetabonnement, mobiele abonnement… Al deze maandelijkse kosten bij elkaar opgeteld kunnen een behoorlijke kostenpost worden. Gelukkig zijn er wel een aantal tips hoe je deze maandelijkse kosten zo goedkoop mogelijk kunt maken. Hieronder praten we je bij.

1. Vergelijk en stap jaarlijks over

Het kan lonen om jaarlijks over te stappen. We hebben het in dit geval over bijvoorbeeld jouw zorgverzekering, internetabonnement of energieleverancier. Alhoewel het in deze periode niet echt handig is om over te stappen van energieleverancier, kun je wel overstappen naar andere partijen van de maandelijkse kosten. Neem bijvoorbeeld jouw zorgverzekering: ieder jaar worden de premies veranderd en wellicht zit er wel een goedkopere optie voor jou tussen. Vergelijk zorg en bespaar een boel. Ditzelfde geldt voor jouw internetabonnement. Vaak hebben internetproviders goede deals voor jou klaarstaan, zoals een welkomstcadeau of een lager maandbedrag. Vergelijk internet en ontdek het zelf.

2. Check of de verzekeringen nog wel bij je passen

Heb jij jarenlang geleden verzekeringen, zoals de zorgverzekering, afgesloten? Dan kan het zijn dat deze verzekeringen vandaag de dag niet meer bij jouw wensen passen. Wellicht had je een paar jaar geleden heel andere zorg nodig dan nu en past de zorgverzekering niet meer goed bij je. Het is daarom verstandig om deze verzekeringen eens goed onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen. Hier kun je ook een boel mee besparen. 

3. Hypotheek deels aflossen

Ook de hypotheek is een maandelijkse kostenpost. Deze kosten kunnen hoog uitvallen. Gelukkig bestaat ook hiervoor een manier om te besparen: door de hypotheek deels af te lossen. Wanneer je een deel van de hypotheek afbetaalt, zal jouw schuld bij de bank dalen. Hierdoor zal ook jouw hypotheekrente dalen en hoef je dus maandelijks minder af te tikken.

4. Ga bewust met energie en gas om

We zijn er ons allemaal van bewust dat we zuinig om moeten gaan met energie en gas. Dit is niet alleen beter voor het milieu, je kunt er ook maandelijks op besparen. En je kunt al besparen door de kleinste veranderingen: voorzie de deuren van een tochtstrip, zet de thermostaat een graad lager en douche korter en kouder.

5. Zeg abonnementen op die je niet gebruikt

Heb jij een abonnement voor iedere streamingdienst, muziekkanaal en voor allerlei bladen? Dan is het tijd om deze abonnementen eens door te nemen. Welke gebruik je nou écht, en welke kunnen ook wel opgezegd worden? Een eenvoudige manier om het een en ander te besparen.

Mobiele versie afsluiten