Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

Alle mogelijkheden binnen zakelijk internet op een rij

Als Mkb’er of Zzp’er ben je altijd op zoek naar de beste deals. Ook wanneer het gaat ook zakelijk internet. Wanneer je wilt profiteren van de goede voorwaarden tegen een goede prijs dan moet je dit artikel lezen! Of je nu behoefte hebt aan zakelijk internet, zakelijk mobiel internet of wilt overstappen op zakelijk glasvezel. Wij nemen de mogelijkheden met je door.

Diverse aanbieders

Wanneer je aan de slag gaat met het vergelijken van zakelijk internet dan heb je vaak minder keus dan als consument. Dat komt omdat lang niet iedere aanbieder van internet ook zakelijk internet aanbiedt. Op dit moment is het nodig om een KvK-nummer en bedrijfsnaam te hebben om zakelijke pakketten af te sluiten. Dat kan via grote partijen als Signet, Breedband of KPN. Dit betekent dat er uit diverse soorten internet gekozen kan worden, afhankelijk van wat er op je adres mogelijk is.

Ziggo biedt overigens ook kabelinternet aan. Het signaal zal via een coax aansluiting binnenkomen. De snelheid ligt vaak vrij hoog, het signaal is stabiel en fijn. Een nadeel is echter dat het een vrij hoge prijs betreft ten opzichte van VDSL via een vaste telefoonaansluiting. Ook zijn er niet heel veel aanbieders van kabelinternet en het afnemen van een tv-signaal is verplicht.

KPN en XS4ALL bieden VDSL als glasvezel aan. VDSL is een prima keuze wanneer je wilt gaan voor voordelig zakelijk internet. De lage prijs heeft echter ook wel een keerzijde. De maximumsnelheid ligt een stuk lager dan kabel- of glasvezel internet. Daarnaast wordt de maximumsnelheid bijna niet gehaald. Dat komt door de afstand tot je bedrijfspand of de wijkcentrale. Des te groter de afstand, des te groter de maximumsnelheid.

Zakelijk glasvezel internet

Wanneer het halen van de maximumsnelheid het allerbelangrijkste is wanneer het om zakelijk internet gaat. Dan moet je voor glasvezel kiezen. De maximale snelheid ligt erg hoog. De verwachting is bovendien dat de snelheid de komende jaren enkel zal toenemen. Ook wordt deze niet beïnvloedt door externe factoren. Dit is bij VDSL wel het geval. Een ander voordeel is dat de uploadsnelheid even hoog is als de downloadsnelheid. Dit maakt dat het uploaden van bestanden heel erg snel gaat.

Over het algemeen ligt de prijs op hetzelfde niveau als kabelinternet. Het is dus duurder dan VDSL of een telefoonaansluiting. Het grootste nadeel is, het is lang niet overal beschikbaar. Er zijn veel aanbieders die bezig zijn met de aanleg van glasvezelnetwerken. Maar is het op jouw zakelijke adres al zo ver? Dan zul je even een postcodecheck moeten doen.

Het is dus een investering voor de toekomst, want je hebt dan wel echt het snelste van het snelste internet binnen je bedrijf!

Mobiele versie afsluiten