Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

Elektrische fiets: waar je op moet letten bij de aanschaf

Steeds meer mensen overwegen een elektrische fiets aan te schaffen. Het biedt dan ook vele voordelen, zoals het gemakkelijker en sneller fietsen. Ook is het een milieuvriendelijkere manier van vervoer. Als je van plan bent om een elektrische fiets te kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Kies de juiste accu

De accu is een belangrijk onderdeel van de elektrische fiets. Het bepaalt namelijk hoe ver je kunt fietsen voordat de accu leeg is. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de accu. Hoe hoger de capaciteit, hoe verder je kan fietsen. Er zijn ook verschillende soorten accu’s beschikbaar. Informeer bij de fietsenwinkel welke accu het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Test verschillende modellen

Een elektrische fiets is een flinke investering, daarom is het belangrijk om verschillende modellen uit te proberen voordat je tot aanschaf overgaat. Bezoek daarom verschillende fietsenwinkels en probeer de fietsen uit. Op deze manier kan je ervaren welke fiets het beste bij jou past. Let hierbij op de zitpositie, het gewicht van de fiets en de rijeigenschappen.

Kies de juiste motor

De motor is een belangrijk onderdeel van de elektrische fiets. Er zijn verschillende soorten motoren beschikbaar, zoals de voorwielmotor, de middenmotor en de achterwielmotor. Elke motor heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is de voorwielmotor minder krachtig dan de midden- en achterwielmotor, maar wel goedkoper. De middenmotor is daarentegen weer duurder, maar heeft meer vermogen en zorgt voor een natuurlijke rijbeleving. Kies de motor die het beste past bij jouw fietsgedrag en wensen.

Onderhoud

Net als een gewone fiets, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Zo voorkom je dat er problemen ontstaan en verleng je de levensduur van de fiets. Laat de fiets bijvoorbeeld eens per jaar nakijken bij een fietsenwinkel en reinig de fiets regelmatig.

Verzekering afsluiten

Een elektrische fiets is een waardevol bezit en daarom is het verstandig om een elektrische fiets verzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je verzekerd tegen diefstal, schade of krijg je zelfs pechhulp. Wat je precies verzekert, hangt af van het pakket dat je kiest en van de verzekeraar. Je kan bijvoorbeeld een fietsverzekering afsluiten bij InShared. Zo hoef je geen zorgen te maken over de onverwachte kosten door diefstal of schade.

Vergeet de accessoires niet

Een elektrische fiets kan worden uitgerust met extra accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een stevig slot en extra verlichting, dit is vooral handig in het donker. Ook fietstassen of een mandje kunnen niet ontbreken op jouw fiets. Zo kan je meer spullen vervoeren met de fiets. Een extra oplader en een reserveaccu kunnen je helpen om langere fietstochtjes te maken. 

Mobiele versie afsluiten