Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

Heb jij nog geen internet abonnement?

Het gebruik van het internet is de afgelopen jaren flink toegenomen. Een huishouden dat niet over een internettoegang beschikt is nauwelijks nog te vinden. Ook een mobiele telefoon zonder internet is eerder zelden. Eenieder beschikt vandaag de dag wel over een mogelijkheid het internet op te kunnen.

Verschillende aansluitingsmogelijkheden

Je kunt namelijk op verschillende manieren gebruik maken van het internet. Het kan via een mobiele telefoon, DSL zoals VDSL of ADSL, kabelinternet of via razendsnelle glasvezel. Om glasvezel te kunnen blijven concurreren waarderen de kabelaars hun netwerk regelmatig met de nieuwste technieken op.

Het voordeel van glasvezel internet is natuurlijk dat het ontzettend snel is. Ook kun je met dezelfde snelheid bestanden ontvangen of versturen. Een nadeel is echter dat glasvezel niet overal beschikbaar is. Het aanleggen van glasvezel is namelijk duur en wordt vrijwel alleen in nieuwbouwwijken aangelegd. Dit wordt grotendeels gedaan door Reggefiber, een dochteronderneming van KPN.

Burgerinitiatieven

In wijken waar geen glasvezel wordt aangelegd komen meestal de bewoners zelf in actie. Met hulp en ondersteuning van de betreffende gemeente ontstaan er meestal burgerinitiatieven die samen met bedrijven en burgers de aanleg van een glasvezelnetwerk mogelijk gaan maken.

Eenmaal aangesloten aan een netwerk moet je natuurlijk een provider en een abonnement kiezen. Tenslotte wil je niet te veel betalen voor je internet. Om je keuze zo makkelijk mogelijk te maken zijn er in Nederland een aantal vergelijkingssites. Een van deze sites is de vergelijkexpert. Op zoek naar een goedkope toegang kunnen consumenten internet abonnementen in Nederland op vergelijkexpert.nl vergelijken.

Beschikbare internet providers vergelijken

Door het invoeren van de postcode en het huisnummer worden alle beschikbare aanbieders en aanbiedingen op je adres getoond. Deze kun je rangschikken op prijs, de snelheid en beste score.

Standaard worden de volgende providers vergeleken:

KPN
Ziggo
NLE
Youphone
Telfort
Online
Tele2
Caiway
T-mobile

Kleinere lokale providers zijn meestal niet mee in de vergelijkingen opgenomen omdat deze meestal veel duurder zijn dan de grotere landelijke aanbieders.

De internetsnelheden die worden aangeboden variëren sterk. Het is daarom aanbevolen goed te overleggen wat je precies op internet doet. Een duur en snel internet abonnement voor het afvragen van je mail of het lezen van de krant is zonde van het geld. Vergelijk daarom eerst goed voordat je je keuze maakt.

Mobiele versie afsluiten