Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

Hier moet je op letten als je occasions gaat vergelijken

Je bent van plan om een occasion aan te schaffen, maar waar moet je precies op letten? Het aanbod wat betreft occasions is namelijk enorm waardoor de kans bestaat dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder geven wij jou een aantal tips waar je op kunt letten bij het vergelijken van occasions.

1 Welke auto past bij mij?

Een belangrijke eerste stap is om jezelf af te vragen welke auto het beste bij jou past. Sta stil waar jij belang bij hebt voor het uitzoeken van een occasion, zodat deze auto jouw wensen kan vervullen. Wil je graag een auto waarbij je met jouw hele gezin zorgeloos op weg kan? Of ga je liever voor een cabriolet waarin jij kan cruisen tijdens de warme zomerdagen? Of ben je een ondernemer die vaak onderweg is? In dat geval kun je er ook voor kiezen om te leasen. Een bedrijfswagen leasen kan al vrij eenvoudig.

2 Hoeveel geld wil ik uitgeven?

Naast het uitzoeken van een auto die past bij jouw wensen en behoeften, is jouw budget natuurlijk ook een belangrijke factor voor als je een auto gaat aanschaffen. Je moet namelijk ook een potje achterhouden voor maandelijkse kosten als de benzine, wegenbelasting, verzekeringen en de nodige onderhoudsbeurten. Denk daarom ook na of je een benzine- of dieselauto wilt. Ook kun je nadenken of je de occasion liever wilt aanschaffen, of verschillende occasion financial lease-deals gaat vergelijken. Wanneer je een auto afsluit met een contract voor financial lease, betaal je een maandelijks bedrag voor de auto.

3 Eigenschappen van de auto

Je hebt vast wel een paar punten die jij belangrijk vindt aan een auto. Zo kun je bijvoorbeeld letten op de zuinigheid van de auto, het aantal pk’s die de auto beschikt en hoe zwaar de auto is. Bovendien kun je letten op de kleur van de auto en of je een handgeschakelde auto wil of een automaat. Deze punten zijn een greep uit de lijst van eigenschappen van een auto. Sta dus stil bij wat jij belangrijk en minder belangrijk vindt aan een auto.

4 Hoeveel kilometers heeft de auto gelopen?

De hoeveelheid kilometers die jij van plan bent om af te leggen, is een belangrijk punt bij het aanschaffen van een auto. Je kunt dit eenvoudig berekenen hoeveel dagen jij op en neer rijdt naar je werk, hoe vaak jij je auto gebruikt voor hobby’s en of je vaak op reis gaat met jouw auto. Deze kilometers zijn belangrijk in de keuze of je gaat voor een diesel- of benzineauto.

Mobiele versie afsluiten