Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

Hoe gaat het vergelijken van providers in zijn werk?

Je bent op zoek naar een nieuwe provider voor de levering van je internetverbinding, televisieaansluiting of telefoondiensten? Dan heb je in ons land keus uit tientallen aanbieders. En al die aanbieders hebben ieder voor zich weer een aantal verschillende pakketten voor je. Er valt dus nogal wat te kiezen. Maar hoe bepaal je nu precies welke provider het beste aanbod heeft? Het is gewoon een kwestie van vergelijken! Maar hoe gaat dat precies in zijn werk en waar moet je op letten? In dit artikel lees je hoe het werkt en waarom je goedkoper uit bent door eerst te vergelijken.

Rechtstreeks bestellen is duurder

Stel je voor dat je naar een winkelcentrum gaat om kaas te halen. In dat winkelcentrum is slechts één kaaswinkel. De enige keuze die je dan nog hebt is wel of geen kaas te kopen. Maar je wilde graag kaas hebben, dus neem je de prijs waarschijnlijk voor lief. De winkelier hoeft niet veel moeite te doen om jou als klant aan zich te binden, want je hebt in het hele winkelcentrum geen andere optie. Heel anders wordt het als zich een paar deuren verderop nog een kaaswinkel vestigt. Dan ga jij als consument de prijzen vergelijken en kies je voor de voordeligste aanbieder. De kans is groot dat de winkelier de prijzen wat aanpast, om concurrerend te zijn. Precies zo werkt het ook bij providers. Als je de prijzen op hun eigen website bekijkt, zullen die over het algemeen wat hoger zijn dan de tarieven die je vindt in het overzicht op Overstappen.nl en nu weet je dus hoe dat komt.

Slim combineren

De prijs van een abonnement is afhankelijk van de keuzes die je zelf maakt. Veel of weinig televisiezenders? Snel of minder snel internet? Sowieso is het vaak voordeliger om alles in 1 te bestellen in plaats van losse abonnementen voor internet, televisie en telefoon. Dat heeft natuurlijk voor jezelf ook voordelen, want je krijgt maar één rekening per maand waarmee alles is betaald. Ga je de prijzen voor internet vergelijken, dan zul je zien dat elke provider een ander aanbod heeft. De snelheid van je verbinding  is de belangrijkste factor voor de hoogte van het tarief, maar soms krijg je er bij de ene provider diverse extra’s bij, die je bij een ander apart moet betalen. Let vooral ook op introductiekortingen en contractvoorwaarden!

Mobiele versie afsluiten