Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

Hoe je tv abonnement opzeggen

Als de kosten van je tv en internet abonnement tijdens je contract zijn gestegen, kun je je internetprovider verlaten zonder dat je enige vorm van vroegtijdige beëindigingsvergoeding moet betalen.

Ofcom-richtlijnen kunnen je vroegtijdig verlaten

Dankzij de nieuwe Ofcom-richtlijnen die in oktober 2013 zijn gepubliceerd, moeten aanbieders je nu minimaal 30 dagen van tevoren op de hoogte worden gesteld van eventuele prijsstijgingen voor de maandelijkse kosten van een contract voor bepaalde tijd en je de mogelijkheid geven om je contract zonder kosten te verlaten. Je kunt je tv abonnement met internet dan maandelijks opzeggen.

Slechte service kan een reden zijn om te annuleren

Zelfs als je niet bent getroffen door een prijsstijging, kun je mogelijk nog steeds aan je contract ontsnappen, bijvoorbeeld als de provider niet in staat is om een ​​acceptabel serviceniveau te bieden. Net zoals consumenten moeten voldoen aan maandelijkse betalingen, zijn aanbieders verplicht om de service te leveren waarvoor we betalen. Als ze dit niet doet, is dit een contractbreuk.

Dien een klacht in

Lees je contract door om zeker te zijn van je functie en neem vervolgens contact op met je provider om het probleem formeel te melden en alle correspondentie te bewaren. Als het probleem niet binnen acht weken is opgelost of als je niet tevreden bent met het antwoord van de provider, vraag dan om je klacht in te dienen.

Wat zijn annuleringskosten?

Annuleringskosten, ook bekend als opzeggingskosten, worden door je provider in rekening gebracht om de laatste maanden van je contract te dekken. Hoe meer maanden je nog hebt op je contract, hoe hoger deze kosten zullen zijn. Opzeggingskosten omvatten ook de administratiekosten in verband met de annulering.

Moet ik ze betalen?

Als je nog steeds binnen de minimale looptijd van je contract zit en je bent buiten de aanvankelijke afkoelingsperiode, dan moet je wel annuleringskosten betalen. Maar er zijn enkele uitzonderingen, waaronder prijsstijgingen halverwege het contract en slechte service. Als je ze niet betaalt, kunnen incassobedrijven contact met je opnemen.

Mobiele versie afsluiten