Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

Lagere prijs alles in 1 pakket minder vaak reden om over te stappen

Hoewel de prijs nog steeds als belangrijkste reden wordt genoemd om te wisselen van alles in 1 aanbieder was dit in 2016 een minder genoemd motief om over te stappen in vergelijking met een jaar eerder. Kenmerken van het internetabonnement werden in toenemende mate genoemde als reden om te wisselen van provider. Hierbij kan gedacht worden aan het percentage storingen, internetsnelheid en bereikbaarheid van de klantenservice. Ook eigenschappen van het televisie abonnementen vormden in toenemende mate reden om van alles in 1 pakket te switchen. Het gaat hierbij dan vooral om beeldkwaliteit, aantal HD-zenders en extra (gratis) zenders. In beiden gevallen gaat het om 18% van de ondervraagden die dit alles belangrijkste reden geven om over te stappen. Bovendien wordt Goedkoop-internet wordt steeds goedkoper.

Minder concurrentie op prijs maar op basis productaanbod

In de eerste plaats is er een continue strijd gaande welke aanbieder het goedkoopste internet aan kan bieden. Ziggo wordt hierin enigszins gelimiteerd, omdat zij gebruik maakt van kabelinternet. KPN daarentegen maakt gebruik van glasvezel en kan daardoor 200 MB/s hogere downloadsnelheden aanbieden dan Ziggo. Dit is een redelijk plat vergelijk, maar wanneer er gekeken wordt naar de televisiepakketten is er een veel duidelijkere diversiteit waarneembaar. Ziggo heeft de uitzendrechten voor HBO en biedt met haar eigen kanaal Ziggo Sport formule 1 en Fox Sport Eredivisie 1 al standaard, zonder extra meerkosten, in het abonnement aan. KPN biedt daarentegen eigen tv-programma’s aan.

NPS score geeft verhouding hoeveel klanten provider aanraden

De NPS-score, een afkorting van Net Promotor Score, is een score die aangeeft hoeveel klanten de provider aan vrienden, familie en kennissen aanraden versus afraden. Wanneer meer klanten de provider afraden dan afraden, dan komt hier een positief cijfer uit voort. Wanneer een meerderheid van de klanten een provider afraadt dan laat dit een negatieve score zien. Alleen KPN en Telfort laten een positieve score boven 0 zien, terwijl onder meer Ziggo en Tele2 een negatieve score hebben.

Overigens krimpt de Alles in 1 markt in 2016 voor het eerst. Tegelijkertijd deden Youfone en NLE hun intrede waardoor de concurrentiedruk enkel toenam.

Mobiele versie afsluiten