Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

Unlock het internet

Tegenwoordig kun je thuis vanuit je luie stoel de hele wereld over dankzij het internet. Helaas is er in sommige landen sprake van hevige censuur, waardoor sites worden geblokkeerd. Denk bijvoorbeeld aan China waar sites als YouTube worden geblokkeerd. Maar ook in Nederland kunnen wij niet alle sites uit het buitenland bekijken. In eerste instantie lijkt het alsof wij alle sites kunnen bezoeken, maar als je wel eens hebt geprobeerd buitenlandse tv te kijken online dan kom je er snel achter dat je een programma niet mag kijken vanwege je geografische locatie. Daarnaast zijn er ook streamingdiensten waarbij het aanbod anders is in verschillende landen. Zo hebben wij in Nederland geen toegang tot de Amerikaanse Netflix, waar ze een veel groter aanbod hebben. Gelukkig kun je dit soort geografische blokkades omzeilen met een VPN. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat lees je hieronder.

Waarom word ik geblokkeerd?

Misschien vraag je je af waarom je wordt geblokkeerd vanuit Nederland, omdat we hier vrijwel nooit last hebben van censuur. Nou, dit komt omdat programmamakers afspraken specifiek afspraken maken met televisiezenders. In deze afspraken komt regelmatig voor dat hun programma niet in het buitenland uitgezonden mag worden. Zodoende moeten zenders er alles aan doen om er voor te zorgen dat deze programma’s worden geblokkeerd als iemand deze vanuit een ander land wil bekijken.

Hoe kunnen ze me online blokkeren?

je kan je misschien voorstellen dat het vrij simpel is om een programma niet toe te voegen aan een zenderpakket, zodat bepaalde zenders niet beschikbaar zijn in het buitenland. Maar hoe zit dat met programma’s en sites op het internet? Het zit als volgt: als je online gaat, dan krijg je een IP-adres mee. In dit IP-adres zit een locatie verwerkt, waaraan sites kunnen zien waar je vandaan komt. Als je dus vanuit Duitsland online gaat zul je een Duits IP-adres hebben. Op die manier kunnen sites en streamingdiensten dus zien dat je niet uit het juiste land komt en je de toegang ontzeggen tot Duitse programma’s.

Hoe kan ik met een VPN toch om deze geografische blokkades heen?

Een VPN wordt gebruikt om je internetverkeer en data te beveiligen. Maar daarbovenop maak je ook verbinding met het internet middels een server van de VPN. Gedurende dit proces wordt je eigen IP-adres verborgen en neem je het IP-adres van de VPN-server aan. Hierdoor lijkt het net alsof je vanuit de locatie van de VPN server komt. Omdat veel VPN’s servers hebben staan over de hele wereld heb je vaak de keuze van waaruit je verbinding wil maken. Zit je in Nederland, dan kan je er voor kiezen om te verbinden met een Amerikaanse server. Op die manier kun je toch bij het grotere aanbod van de Amerikaanse Netflix komen. Ditzelfde principe kan gebruikt worden om vanaf elke locatie elk programma van over de hele wereld te kijken, mits de VPN-aanbieder servers heeft in het land waarvan je het programma wil bekijken.

Wat is een goede VPN voor het omzeilen van geografische blokkades?

Als je een goede VPN wil om sites en diensten te unblocken is het belangrijk dat je een VPN kiest die servers heeft op de juiste locatie. Als je dit wil gebruiken om te streamen is het ook nog eens belangrijk dat de VPN hoge snelheden haalt. Op die manier krijg je geen last van haperende streams en video’s. Gelukkig zijn er sites zoals VPNgids die een handige opsomming geven van de top 5 VPN’s. Daar kun je altijd een VPN vinden die geschikt is voor jou.

Mobiele versie afsluiten