Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

Verschillende raamdecoratie en haar voordelen

Je hebt verschillende soorten raamdecoratie, maar weet je nou niet precies wat je in huis wilt hebben of wat de voordelen ervan zijn? Dan is deze blog voor jou! In deze blog neem ik je mee en vertel ik je de voordelen van verschillende soorten raamdecoratie.

Jaloezieën

Er zijn drie verschillende soorten jaloezieën: pvc, hout en aluminium. Een voordeel van pvc jaloezieën is dat ze dankzij houtnerf net op echt hout lijken. Je kunt een pvc met of zonder ladderblad krijgen. Een ladderblad zorgt ervoor dat de koorden mooi afgedekt worden met een band. Naast dat pvc jaloezieën er goed uitzien zijn ze ook vochtbestendig. Ideaal dus voor in je keuken of badkamer. Nog een ander voordeel is dat pvc jaloezieën goedkoper zijn dan echt hout. Maar, wat zijn dan de voordelen van houten jaloezieën?

Houten jaloezieën passen bij bijna elk interieur. Omdat ze van echt lindehout of bamboe gemaakt zijn, hebben ze een stoere uitstraling. Door de koorden waarmee je de lamellen kunt kantelen kun je ook makkelijk je privacy en lichtinval bepalen. Door ze regelmatig schoon te maken gaan ze een stuk langer mee.

Aluminium jaloezieën hebben een erg strakke en luxe uitstraling. Hiernaast hebben ze een isolerende werking, waardoor je in de zomer de warmte buiten je huis kunt houden. Daarnaast zijn ze vochtbestendig en roesten ze niet.

Rolgordijnen

Er zijn veel verschillende type rolgordijnen; verduisterende rolgordijnen om bijvoorbeeld je slaapkamer helemaal donker te hebben voor een goede nachtrust. Of een lichtdoorlatende stof om wat meer lichtinval te hebben. Vind je deze allebei toch nog te donker? Kies dan voor de transparante versie, vaak erg populair in een woon- of slaapkamer. Om je kamer dan alsnog helemaal te kunnen verduisteren, zijn deze transparante rolgordijnen vaak goed te combineren met mooie verduisterende gordijnen.

Verder heb je de mogelijkheid om een duo rolgordijn te bestellen. Dit zijn rolgordijnen met dichte banen en lichtdoorlatende banen, om op die manier heel makkelijk je lichtinval precies te bepalen. Een soort jaloezie, maar dan in de vorm van een rolgordijn dus. Rolgordijnen zijn er in allerlei kleuren, maten en tinten. Ook zijn ze erg makkelijk te bedienen door middel van een koord.

Plisségordijnen

Plisségordijnen, ook wel dupligordijnen genoemd, kunnen een enorm mooie toevoeging zijn aan je interieur. De plisségordijnen hebben een dubbele stoflaag, waardoor een  honingraatstructuur ontstaat. Dit heeft een extra isolerende werking, omdat de dubbele structuur stilstaande lucht creëert. Plisségordijnen passen in alle kamers omdat je ze transparant, maar ook in een verduisterende variant kunt krijgen. Voor in de woonkamer is de ‘top-down/bottom-up’ functie een echte aanrader. Met deze functie kun je het plisségordijn makkelijk van de onderkant en de bovenkant rollen. Zo is je lichtinval en privacy dus simpel te bepalen. Ook kun je op deze manier de felle zonnestralen buiten huis houden, zonder dat je je hele raam hoeft af te sluiten.  

Gordijnen

Gordijnen zorgen vaak voor een enorm knusse sfeer. De variatie in gordijnen is eindeloos. Er zijn diverse kleuren, stoffen, patronen en natuurlijk verduisterende, inbetween en vitrage gordijnen. Door dit ruime aanbod is er altijd wel een gordijn dat er bij jou in huis past. Gordijnen zijn goed te combineren met andere soorten raamdecoratie. De verduisterende stof is erg populair voor in je slaapkamer. Dit zorgt voor een goede nachtrust, wat natuurlijk erg belangrijk is. De inbetween en vitrage zijn handig voor in de woonkamer of op kantoor. Dit omdat mensen niet naar binnen kunnen kijken, maar je wel genoeg lichtinval hebt.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven een mooie, huiselijke en klassieke sfeer in een ruimte. Een voordeel is dat je makkelijk kunt bepalen welk deel je van het raam afdekt. Ook kunnen de vouwgordijnen van een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof gemaakt worden. Hierdoor zijn ze dus mooi en handig te combineren en toepasselijk in elke kamer. Omdat vouwgordijnen horizontaal opvouwen, nemen ze toch net wat minder ruimte in beslag en laat het een ruimte net wat groter lijken.

Lamellen

Bij lamellen staan functionaliteit en uitstraling aan elkaar gelijk. Ze zijn trendy, stijlvol en een goed alternatief voor gordijnen. Lamellen kun je 180 graden draaien, op deze manier kun je makkelijk bepalen hoeveel licht er binnen komt. Ook zijn ze erg goed schoon te houden. Verder zijn lamellen niet al te duur, dit maakt de keuze voor het kiezen van raamdecoratie voor veel mensen een stuk makkelijker. Lamellen passen bijna bij iedere huisstijl, ze zijn er in verschillende kleuren en maten waardoor je er makkelijk mee kunt combineren in je huis.

Mobiele versie afsluiten