Alles in 1 vergelijken – Alles-in-één Aanbieders (Nederland)

Waarom steeds meer Nederlanders kiezen voor sim-only

Je zult denken dat meer Nederlanders kiezen voor een abonnement met een telefoon. Niets is minder waar: steeds meer Nederlanders kiezen juist voor een sim-onlyabonnement. Uit onderzoek van bedrijf SOC is gebleken dat een gemiddelde Nederlander steeds vaker een internetabonnement wil afsluiten voor zijn of haar smartphone. Waarom groeit deze populariteit eigenlijk? Hieronder staan de vier veel voorkomende redenen.

1.     Telefoons gaan langer mee

Vroeger takelde de batterij van de telefoon in de loop van de tijd af. Tegenwoordig gaan mobiele telefoons en smartphones steeds langer mee. Veel mensen stappen over van hun mobiel-abonnement naar een sim-onlyabonnement, omdat hun oude telefoon nog goed genoeg is om een aantal jaar mee vooruit te kunnen. Zonde om dan weer zo’n duur abonnement af te sluiten waar je een nieuw toestel bij krijgt. Oh ja, en je hoeft niet te wennen aan je nieuwste iPhone met de nieuwste snufjes en tools.

2.     Dezelfde voordelen als een abonnement met telefoon 

Eigenlijk is sim-only hetzelfde als een mobiel-abonnement, je krijgt er alleen geen telefoon bij. Sim-only biedt dezelfde voordelen als een mobiel-abonnement. Denk hierbij bellen en internet binnen de EU. Bovendien heb je dezelfde bundels als bij een mobiel-abonnement en je gebruikt hetzelfde netwerk en dezelfde provider.

3.     De keuze is reuze

Je zit niet vast aan een bepaalde smartphone. Je kunt simpelweg een sim-onlyabonnement afsluiten en een oude telefoon hergebruiken. Bij een mobiel-abonnement heb je meestal alleen de keuze voor de nieuwste en hipste smartphone. Bij een sim-onlyabonnement hoef je ook niet al te zuinig te zijn op je smartphone: als je telefoon bij een mobiel-abonnement stuk gaat, betaal je de rest van de periode nog steeds voor dat apparaat.

4.     Kindvriendelijk

Nog een reden is dat ouders steeds vaker een sim-onlyabonnement afsluiten steeds vaker voor hun kinderen. Hiermee zijn de kinderen niet afhankelijk van beltegoed en zijn ze altijd bereikbaar. Bij KPN heb je een extra voordeel: de kids kunnen onbeperkt internetten. Zodra de internetbundel op is, gaat alleen de internetsnelheid omlaag en sta je als ouders niet voor verrassingen met torenhoge telefoonrekeningen. Naast KPN hebben ook andere providers zo hun voordelen. Hier kun je elke provider vergelijken en sluit binnen no-time jouw sim-onlyabonnement af. 

Het is niet alleen fijn om een abonnement voor je telefoon met een goede prijs-kwaliteitverhouding af te sluiten, maar natuurlijk ook voor je internetverbinding thuis. Zo heb je alles in een keer goed geregeld. Per provider kun je je internet abonnement vergelijken. Sta wel goed stil bij wat je echt nodig hebt en wat je wel en niet wil terugzien in een abonnement. Welke TV-zenders vind jij belangrijk en heb je aanvullende pakketten nodig, zoals een Netflix-abonnement? Als je alles op een rijtje hebt wat jij precies in je abonnement wil terugzien, maak dan gebruik van een vergelijker. Hier kun je per provider alle internet abonnement vergelijken. Hierbij vul je alleen maar jouw postcode en huisnummer in en voilà: daar zie je welk internetabonnement, mobiel-abonnement of simonly-abonnement het beste bij jou past. Zo kun je binnen een paar minuten de beste keuze maken. 

Mobiele versie afsluiten